Terrassefliser
Fliser til terrasse
TerrassefliserFlisebelægning
Flisebelægning

Giv livet tilbage til din flisebelægning

Når dine fliser begynder at se grønne og triste ud som følge af alger, så vil de fleste gerne have dem tilbage til deres oprindelige stand. Dette virker umiddelbart som et uoverskueligt projekt, som kan trække tænder ud, hvis man skal gøre det hele selv. Det behøver man dog ikke! Mange dygtige fagfolk står klar til at hjælpe dig med at få lavet en algebehandling, som kan give dine fliser nyt liv, og få dem tilbage til deres originale stand hurtigst muligt.
 

Hvad er en algebehandling?

En algebehandling foregår på den måde, at et hold professionelle fagfolk kommer ud til din bolig, hvor de tjekker dine flisebelægninger efter for både alger, mos og flisepest. Herefter fjernes algerne og andet ukrudt med en kvælende væske, som standser væksten af alger. Herefter lægges der en imprægnering hen over fliserne, som er med til at gøre sådan, at det vil være sværere for algerne at danne sig igen. Imprægneringen og kvælningsstoffet er ikke miljøskadeligt, så der sker ikke noget ved at bruge det i naturen, da det ikke vil gå ind og dræbe andre planter end algerne og mosset, som har sat sig på din flisebelægning.

Dog er en algebehandling af fliser ikke en permanent løsning. En algebehandling skal holdes ved lige, og det kan man nemt selv gøre uden problemer. Når du skal efterbehandle dine fliser, så skal du anvende fliserens. Fliserens kan du købe i de fleste byggemarkeder og havecentre i store dunke, i meget koncentreret opløsning. Opløsningen blandes op med vand og spredes derefter ud på fliserne, hvorefter det lige så nemt trænger ned i fliserne og danner et gennemsigtigt beskyttende lag på flisernes overflade. Fliserne skal efterbehandles én gang om året, hvilket med fordel kan være i foråret, hvor der ikke er lige så meget regn, og på den måde er dine fliser klar til sommeren. Har du mange fliser, som ligger i skygge og derfor er mere modtagelige overfor alger, så kan du med fordel give dem fliserens to gange årligt for at give dem ekstra beskyttelse.
 

Alger alle steder

Alger findes ikke kun på dine fliser. De kan også vise sig på dit tag, din facade eller din træterrasse. Det vil for det meste vise sig som et grønt slør, der ligger sig på overfladen. Ofte kommer algerne i selskab med mos, som sætter sig fast på overfladerne og på fugerne imellem fliserne.

En af algernes egenskaber er, at de har nemt ved at holde på fugt, og derfor kan de sammenlignes lidt med en køkkensvamp. Denne egenskab til at holde på fugt betyder, at fliserne vil blive fugtet konstant, og dette betyder desværre også, at fliserne vil blive nedbrudt hurtigere, når de ikke får mulighed for at tørre ordenligt ud. Samtidig, så kan algerne skabe endnu større skade, hvis de får lov til at sidde længe på fliserne. Jo længere algerne og mosset får lov til at sidde på fliserne, jo større sandsynlighed er der for, at de begynder at slå rødder ned i fugerne og i fliserne. Disse rødder vil også holde godt på vandet, hvilket kan gå hen og blive et problem, når vi kommer til vintermånederne, hvor frosten sætter ind. Her vil vandet i rødderne fryse til is, hvilket i værste fald betyder, at der kan ske frostsprængninger i fliserne som følge af, at vandet udvider sig, når det fryser til is. Dette kan ende med, at man skal ind og have lavet en ny flisebelægning, da fliserne bliver ødelagt.

Ved at få lavet en algebehandling kan du slippe for alle de negative gener, som kan fremkomme som følge af alger på dine fliser. Får du lavet en algebehandling, så kan du give livet tilbage til din flisebelægning, da fjernelsen af de grønne alger kan få dine fliser til at se ud som nye igen på ingen tid.